Ælle bælle. 26”,27.5” eller 29”

Hvad skal en klog nu gøre med hele 3 hjulstørrelser.

Der er efterhånden blevet sagt en del om dette emne, men jeg har ikke rigtig haft muligheden før nu. Min interesse for 27.5” hjulstørrelsen startede i 2011, men på dette tidspunkt var der kun meget begrænset mulighed for at få rammer og div. stumper. Jeg måtte dengang opgive projektet, og kastede mig i stedet over 29” cyklen. Som man også har kunne læse på min blok, har jeg været rigtig glad for cyklen. De store hjul krævede en del tilvænning, men jeg er blevet rigtig glad for roen og stabiliteten. Det eneste anke jeg havde til de store hjul var vægten på hjulene og at cyklen var lidt tungere at håndtere. Det var mest når det blev smalt og snoet, jeg oplevede cyklen som lidt stor. Nu kan jeg jo kun referere til min egen oplevelse, og jeg er jo som bekendt ikke kæmpe stor. Måske er oplevelsen helt anderledes, hvis man er 190 cm.

Min subjektive oplevelse er dog, at 29” cyklen er en hurtig cykel også hurtigere end en 26”, men de har hver deres fordele og ulemper.

Så da jeg nu fik lejligheden for at prøve en 27,5” (som vist er 27,1” i virkeligheden), var jeg ikke sen til at springe til.

 

Jeg haft fornøjelsen af en  Giant XTC advanced 27.5” et par dage nu. Så jeg kan kun give et short time review Den første tur på noget nyt er, for de fleste, vildt fed. De bliver helt høje af udstyret og kører 10% hurtigere efter deres eget udsagn. Jeg har det helt anderledes. Jeg hader at skulle skifte ud og omstillingen tager 100 år. Så det er bare hammer irriterende når en som Klaus Nielsen frit shuffler imellem fully, hardtail, 26, 27.5 , 29” og enduro cykler og bare kører lige stærkt på det hele.

Jeg finder ting som virker for mig og så skifter jeg nødigt ud, måske lidt kedeligt, men det virker for mig.

Nu var min låne cykel jo lidt anderledes, med lidt tungere udstyr og andre vinkler, end jeg er vant til. Så min forventning til den første tur var ikke særligt høj. Jeg må dog sige, at jeg blev overrasket. Cyklen følte så hjemmevandt, at jeg næsten ikke kunne tro det. Jeg følte mig rigtig godt tilpas. Den var både hurtig i styringen, som en 26” og alligevel havde den stabilitet og greb, som mindede om en 29”. Jeg var helt høj og kørte helt sikkert 10 % stærkere, eller også er det bare indbildning.

Spøg til side jeg synes helt oprigtigt at cyklen kørte rigtig godt, og til min kørestil har Giant lavet en cykel, som jeg tror er optimal. Den styrer hurtigt og har stadig stabilitet og greb. Det er ting, som jeg sætter virkelig højt og jeg kan derfor næsten ikke vente med at få min rigtige race cykel klar. Når først look, New Ultimate, fox, ceramic speed og sram er kommet ind over regner jeg med et 8.5 kg bæst.

 

Jeg kommer tilbage med et mere uddybende reveiw, når jeg er blevet lidt klogere.

 

Husk!!!! i mellem tiden at det er ikke hjulstørrelsen, som gør en cykel god, det er i høj grad om producenten er i stand til at bygge geometrien rigtig i fht. hjulstørrelsen. Jeg ville helt sikkert hellere køre på en rigtig bygget 26” end nogle af de frygtligt byggede 29”, jeg også har prøvet.

 

Giant har med deres satsning på 27.5” næste år brugt virkelig meget tid på at få geometrien lige i skabet, og det synes jeg er lykkes for dem. For mere info se link.

http://www.giant-bicycles.com/da-dk/technology/tech27-5/94/

XtC_Advanced_27.5_2_black

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *