Nitefighter BT-40 lygte test.

Nitefighter BT-40 lygte test.

 

Den mørke tid er over os. Det betyder, at træning i skoven for mange bliver delvist lagt på hylden, hvis man ikke vil ofre 5000 kr. på en Lupine lygte.

Hvis man alligevel vil i skoven findes der dog alternativer.

Jeg har i den sidste tid fået lov at teste en lygte fra Nitefighter. Lygten er en løs parabol med 4 led brændere og et eksternt batteri. På max har lygten en effekt på 1600 lumen og en brændetid på 2,5-3 timer. Dette skulle for de fleste være rigeligt til en aften træningstur.

 

Førstehånds indtrykket når man pakker lygten ud er, at kvaliteten er fin. Den har fine detaljer og knappen for lysreguleringen lyser i forskellige farver alt efter batteriets levetid. Parabolen er i aluminium med mange udfræsninger, som gør, at den aldrig bliver problematisk varm. Batteri og ledninger virker fine og selvom jeg ikke har landtidstestet lygten, tror jeg ikke disse vil skabe problemer.

 

Jeg har nu prøvet lygten både på MTB og landevejen. Den giver et meget klart lys og samler ikke lyset for meget. Den er efter min overbevisning bedst til skoven, hvor hastigheden ikke bliver for høj. Monteret på hjelmen kan man sagtens nøjes med denne ene lygte. Den brede lyskejle, som lygten giver, virker rigtig godt i skoven. På landevejen virker lygten også fint, men jeg foretrækker her, at kombinere den med en anden lygte, som samler lyset noget mere. Til gengæld er der så meget lys i lygten, at man uden problemer kan køre dødsintervaller og i uoplyste områder uden problemer. Faktisk oplevede jeg flere gange modkørende bilister reagere voldsomt, når de blev blændet.

 

Konklusion.

Søger man en kraftig lygte til skoven og ikke lige ønsker at smide 5000 kr. efter en Lupine, er denne lygte den ideelle julegave ide. Den leveres med alt udstyr og til 1099kr. er det helt klart ”best value for money”, jeg har stødt på.

Det er en helt klar anbefaling herfra, selvom jeg endnu ikke kan sige så meget om langtidsholdbarheden.

 

Lygten var venligst udlånt af Albeck Enterprise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *