En weekend på pinebænken. Del 1.

En weekend på pinebænken. Del 1.

 

Så blev sæsonen skudt i gang, med Aalborg mtb maraton lørdag og Sramliga løb i Silkeborg søndag.

Kort fortalt blev det til en sejr og en 3 plads.

 

Som nogle måske har læst, så stod jeg på taget for nu snart 12 dage siden. Følgerne blev en rigtig dårlig skulder. Faktisk er jeg først lige begyndt at kunne børste mine tænder selv. Jeg har altså ikke fået trænet noget særligt, og måtte tage smertestillende, for bare at kunne være til.

Det var altså meget usikkert om jeg kunne gennemføre den lidt crazy plan, jeg havde lagt.  Planen var at køre 100 km. maraton i Aalborg lørdag, og så tage 1. afdeling af Sramligaen i Silkeborg søndag. En plan, der selv med optimale betingelser og super form, er optimistisk.

 

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at køre første udgaven af Aalborg løbet. Det har været planlagt i evigheder, og folkene bag er ildsjæle. Når kommunen også er med og ambitionerne er høje, kan det næsten ikke blive dårligt. Lad mig sige det med det samme, det skuffede ikke. Rammerne omkring løbet var Nordkraft i Aalborg, og giver den perfekte stemning til løbet. De ydre rammer, som indskrivning, mål, mad, cykelpasning, bad osv., er de absolut bedste, jeg har oplevet til et dansk løb. Der er virkelig tale om international klasse. Jeg er stadig helt blæst over, hvad de har formået at stable på benene.

Ruten var jo på 100 km., og bestod af asfalt, grusvej, skovstier og singletrack. Efter min mening, kunne man godt savne lidt mere singletrack, men samlet set er det faktisk ok. Hvis man skal køre 100 km. singletrack, bliver man simpelthen for smadret. Jeg vil dog opfordre til, at man næste år tager lidt af asfalten ud og erstatter den med noget af det superlækre spor, som jeg ved, der er i området.

 

Selve løbet.

Jeg var jo som sagt ret usikker på min egen formåen. Derfor lagde jeg stille fra land, og rutens første 20 km. var meget flade og vindblæste. Relativt hurtigt sidder vi dog i en gruppe med 6 ryttere. Langsom, som løbet skred frem, faldt folk fra og vi sad midt i løbet 3 tilbage. 45 km. fra mål bliver den lille gruppe lidt tilfældigt splittet og jeg sad pludselig alene.  Efter 10 km. solo kom Erik Skovgaard tilbage til mig i noget trafik. Da jeg var usikker på min spurt, pga. min døde skulder, besluttede jeg at prøve at komme alene til mål.

På en lille stigning kom jeg fri og holdt til mål. Jeg vil dog gerne påpege, at jeg måtte grave dybt de sidste 30 km. og endte med kramper i begge ben på en signalbakken 9 km. fra mål.

Det var ikke helt efter planen, for jeg skulle jo blive klar til løbet dagen efter. Det er til gengæld en ekstra glæde at vinde, når man har måtte kæmpe for det.

Dagen blev afsluttet sammen med familien, en øl, en fiskearm og et sæt meget stive ben.

En tanke om "En weekend på pinebænken. Del 1."

  1. Men du ikke bare gennemførte, du vandt skú Benjamin, stor respekt, og så med den “fiskearm”
    og så en 3. plads dagen efter, stort… meeen du har da noget at skyde med, ellers vel
    ikke det flotte resultat, stort tillykke alligevel René (Der er lige kørt en rettestift i forhold til forrige indlæg) Sorry !! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *